Κτιριακές Εγκαταστάσεις

Η InNews στεγάζεται σε ένα ιδιόκτητο κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας 1000τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην οδό Δίρφης 31, στην περιοχή Βριλησσίων Αττικής. Το κτίριο διαθέτει 3 ορόφους που χρησιμοποιούνται για χώρους γραφείων (100 θέσεις υπολογιστών) και 2 υπόγεια για την υποδομή(100+servers). Επιπλέον, υπάρχει ένα υπερσύγχρονο Εργαστήριο Ψηφιοποίησης και Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης. Για την υποστήριξη της υποδομής και της απρόσκοπτης λειτουργίας των συστημάτων, η εταιρεία διαθέτει 7 διαφορετικές γραμμές Internet. Η εγκατάσταση λειτουργεί με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας, σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης και συναγερμό.

innews-profile-day

Υπολογιστικά Συστήματα

Η Innews ξεκίνησε την ενασχόληση της με τις ψηφιοποιήσεις το 1997 με ανάπτυξη λογισμικού για ψηφιακές βιβλιοθήκες.
Η ανάγκη αυτή προέκυψε για λόγους ιδίας χρήσης και αξιοποίησης, αφού η εταιρεία διατηρεί ψηφιακό αρχείο δημοσιευμάτων από το 1997 έως και σήμερα.

Καθημερινά σκανάρει όλες τις έντυπες πανελλαδικές εκδόσεις (περίπου 10.000 σελίδες την ημέρα) και διατηρεί ψηφιακά όλο τον Ελληνικό Τύπο τα 5 τελευταία χρόνια. Παράλληλα από 1-1-2007 διατηρεί ψηφιακά όλο το αρχείο της Ελληνικής Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου επί 24ωρου βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα

aggelia ergasias texnikos diktyon

Συνολικά, οι υποδομές της Innews αποτελούν σήμερα ένα από τα πλέον σύγχρονα Data Center στην Ελλάδα, με όγκο δεδομένων που ξεπερνούν το 1 petabyte.